Een fraaie collectie, met de hand beschilderde bloempotten en decoratieve artikelen heeft tegenwoordig grote belangstelling.
Vrouwen beschilderen het keramiek met een eigen ontwerp. Geen product is hetzelfde. De 500 jaar oude traditie zorgt voor sterke producten.

Het basismateriaal van de producten is lokaal gevonden klei die verwerkt wordt in mallen. Op dit moment zijn er 400 verschillende mallen: van kleine decoratieve objecten als kikkers, tot grote tuinobjecten van bijna een meter. Na het drogen gaan de producten in een grote elektrische oven waarbij ze op hoge temperatuur gebakken worden (1100 graden Celsius). Hierna wordt een laag glazuur opgebracht waarop gedecoreerd wordt. De producten gaan wederom de oven in waardoor de felle kleuren zichtbaar worden. Voorheen gebruikte men natuurlijke verfstoffen uit de klei zelf. Nu kiest men voor fellere kleuren zodat het kleurgebruik beter aansluit bij de trends van vandaag.

De techniek die ruim 500 jaar wordt toegepast, komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Tijdens de bezetting van Spanje gaven de Noord-Afrikaanse Moren de techniek aan de Spanjaarden door, die het op hun beurt in de 15e en 16e eeuw mee naar Latijns-Amerika namen. Hoewel de modellen, designs en kleurencombinaties in de loop der eeuwen veelvuldig zijn veranderd, is de relatie met Marokkaans aardewerk nog steeds herkenbaar.

Een groot familiebedrijf maakt de artikelen. Lupita en Tonio hebben het bedrijf van de ouders van Tonio overgenomen. Het bedrijf stond toen op de rand van faillissement. Zij hebben een grondige reorganisatie uitgevoerd waarbij veel aandacht was voor de sociale component van het bedrijf. De werknemers werken onder goede omstandigheden: uit de zon en uit de wind (het kan er enorm hard waaien en het is er koud in de winter!), schone, nette arbeidsplaatsen, krijgen goede lonen, vakantiedagen, overuren worden betaald, goede sanitaire voorzieningen, prettige werksfeer, mogelijkheden om alleenstaand ouderschap te combineren met het werk etc.etc.

Tevens is er een goede administratie opgezet en zijn zij blijvend bezig met het ontwikkelen van een duurzaam bedrijf. Dit alles heeft geresulteerd in een certificaat van Duurzaam Ondernemerschap, toegekend door de overheid.

Ieder jaar worden de lonen aangepast, zeker nu in 2019. Door de ontwikkelingen met de nieuwe president in de Verenigde Staten zijn prijzen van de eerste levensbehoeften in Latijns-Amerika enorm gestegen waardoor ook de lonen van de werknemers flink omhoog gegaan zijn.