Als het dan misschien toch moet, dan wel graag eerlijk

Als het dan misschien toch moet, dan wel graag eerlijk

Onze fairtrade mondkapjes worden gemaakt in de werkplaats van Smateria in Cambodja. Daar maken de 110 werknemers, waarvan 80% vrouw, eigenlijk het liefst prachtige tassen en accessoires, maar door de corona lukt dat nu even niet. Om de sociale ondernemer in leven te houden worden er nu door gemiddeld 20 werknemers in toerbeurt mondkapjes gemaakt.

  • De 3-laags mondkapjes zijn ethisch gemaakt van katoen (dat geeft het meeste draagcomfort, het beste ademgemak en wordt ook geadviseerd door de Rijksoverheid).
  • Ze zijn niet voorzien van een filter, maar hebben wel een kleine inkeping aan de achterzijde, zodat er eventueel een klein filter in geplaatst kan worden.
  • De kapjes zijn wasbaar tot 60 graden, dus duurzaam.
  • Ze zijn niet medisch gekeurd, maar geven voldoende bescherming bij privé gebruik en bij gebruik in het openbaar vervoer. Ze zijn ook goed te gebruiken in drukke openbare ruimtes.
  • Het elastiek om de oren zorgt voor goede fixatie, een goede bedekking over neus en mond, afsluiting aan de zijkant en aan de onderzijde bij de kin.
  • Alle kapjes zijn op 60 graden voorgewassen voordat ze werden verpakt.

Je draagt een niet-medisch mondkapje niet ter bescherming van jezelf, maar ter bescherming van de mensen om je heen.

Advies: Draag het niet-medische mondkapje maximaal 3 uur per keer. Was het na gebruik op 60 graden op een volledig wasprogramma en doe dat alleen met wasmiddel. (Voeg geen wasverzachter toe!)

    Reacties zijn gesloten.
    error: Content is protected !!